Voedsel-afval minderen – fruit en groenten – 1

Een slappe wortel of een rimpelige paprika of appel….weggooien? Of is er toch nog iets aan te doen? Met deze tips kun je ‘oud eten’ prima van de vuilnisbak redden.
Beurse plekken op fruit of groenten Een beurse plek geeft aan dat de cel structuur beschadigd is. De plek wordt zacht en verkleurt. Een paar plekjes maakt het eten niet oneetbaar. Even de zachte plekken wegsnijden en je kunt de rest gewoon eten.

Sla met bruine plekjes of een roze hart.
Bladgroenten kunnen bruine randjes of plekjes oplopen in hun groeiproces. Een roze hart komt voor als de bladnerven aan hogere temperaturen blootgesteld zijn. Het is niet gevaarlijk. ‘Verstop’ de imperfecties door de sla te snijden of leg eens een slakrop op de grill. Dan valt zo’n bruin randje al helemaal niet mee op.

(Bron: www.foodlog.nl )

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.