Nieuwe koeien in de Baardwijkse overlaat.

Wie regelmatig in de Baardwijkse overlaat wandelt zal het opgevallen zijn dat het blonde vee er niet meer is. Boer Musters van wie de koeien waren is met zijn bedrijf gestopt, zijn dieren zijn verkocht en zijn pacht op de grote wei langs de Overlaatweg is beëindigd. Dit betekent geen kunstmest en gewone mest meer.
Voorlopig komen op de grote wei geen nieuwe dieren en dat betekent dat het grasland zal worden gemaaid en het gras wordt afgevoerd, zodat verschraling kan optreden. Dit is goed voor de flora. Binnenkort wordt het binnenste raster opgeruimd.

Maar de begrazing in het bos en op de wei in de overlaat gaat door en daarvoor heeft boer Musters hobbymatig wat kleiner en rustiger vee ingeschaard. Zeven Galloways lopen er nu. De Galloway is een klein runderras zonder horens. De kleur is zwart. De koetjes lopen er nu enige tijd en zijn niet zo ondernemend als het blonde vee. Deze waren zo nieuwsgierig, die kwamen op elke vierkante meter. Niets was hun onbekend. De Gallowaykoetjes blijven tot nu toe op de wei, hier en daar wat grazend en met het warme weer lekker ter afkoeling de poelen in. Ze hebben het goed naar hun zin zo te zien. Maar wie weet als straks in de zomermaanden het gras op raakt gaan ook zij op zoek naar nieuwe graasgronden , in het natuurpark, langs de oevers van het kanaal of door het water het dichte bos in.