Landschapsbeheer op Steenenburg

Het kasteel is gerestaureerd, de uitgifte van kavels is begonnen en binnenkort begint de Kelder groep met de bouw van een medisch onderzoekscentrum. En wat met het groen? De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) en de gemeente Heusden gaan samenwerken aan het beheer van het gebied. Iedere eerste zaterdag van de maand van 9.00-12.30 gaan we werkzaamheden verrichten op landgoed Steenenburg. Wil je ook meewerken aan het groenbeheer op het Landgoed, meld je dan aan via info@natuurenmilieuheusden.nl .

De NMVH heeft al sinds jaren een werkgroep Landschapsbeheer. Meer dan twintig mensen werken elke woensdag in de natuur in de gemeente. Omdat de eerste groep de maximum grootte had bereikt is een tweede werkgroep Landschapsbeheer opgezet. Die tweede groep bestaat inmiddels ook alweer uit meer dan 15 mensen. Deze tweede groep werkt vooral aan de Duinweg in Drunen.

Nu gaan we een derde werkgroep starten; deze gaat werken op Landgoed Steenenburg, op de zaterdagmorgen. We beginnen kleinschalig. Onder andere met het bladvrij houden van paden, vrij snoeien van paden, verwijderen van concurrerende beplanting bij de nieuwe aanplant, verwijderen van klimop die vanaf de grond de bomen in groeit (met name bij de laanbomen).

Op de opengevallen plaatsen gaan we zorgen voor nieuwe aanplant van inlandse soorten die hier van nature thuishoren en zorgen voor een versterking van de biodiversiteit.
We laten al het hout dat vrijkomt bij de beheer werkzaamheden in het gebied; dat gaat dan weer als voedsel dienen voor al het bodemleven.

Lijkt het je ook wel wat om op een ontspannen manier bezig zijn in de natuur? Wil je je graag je uitleven in de natuur? Neem dan contact met ons op we kunnen alle hulp en ondersteuning gebruiken. Mail naar info@natuurenmilieuheusden.nl !