Thema-avond vleermuizen door Peter Twisk

Datum:26 oktober 2022
Tijd:20.00 uur
Locatie:Buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2, 5252 NG, Vlijmen

Met een lezing over vleermuizen starten we het tweede seizoen Dorpsnatuur-lezingen. Spreker deze avond is Peter Twisk.

De avond gaat over vleermuizen en vleermuizensoorten, maar zeker ook over hoe je een tuin en openbaar groen vleermuizen-vriendelijk inricht. Als je zelf vragen hebt over insecten kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

Peter Twisk is zelfstandig ecoloog en illustrator en gespecialiseerd in zoogdieren. Al in zijn jeugd werd hij lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Later werkte hij voor de Zoogdiervereniging. Peter is medeauteur van talrijke zoogdiergidsen: In 1986 verscheen ‘Zoogdieren van de Benelux’ waarvan hij het deel over vleermuizen schreef én waarvoor hij alle illustraties maakte. Andere gidsen waar hij aan meewerkte zijn ‘Zoogdieren van West-Europa’, ‘Veldgids Diersporen’ en ‘Veldgids Europese zoogdieren’.

In de loop der jaren is hij steeds dieper in de zoogdierstudie gedoken, en vooral in de studie van de vleermuizen Vanaf 2013 stelt hij zijn kennis en ervaring als ecoloog beschikbaar binnen het team van Regelink Ecologie & Landschap.

Graag aanmelden via info@natuurenmilieuheusden.nl .

De avond is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’. Hierin richt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden, Buurt Bestuurt op de Vliedberg, en Het Groene Woud.