Biodiversiteit in Venne-Oost: hoe weten we waar wat zit?

28-04-2020

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) gaat proberen de biodiversiteit in Venne-Oost te verbeteren. Dan wil je natuurlijk ook graag zien hoeveel effect een maatregel heeft. En daarvoor moeten we gegevens verzamelen. Dat wilden we doen middels bijeenkomsten, wandelingen, inventarisaties, etc. Helaas kunnen we dat door de Corona-crisis niet in georganiseerd verband doen. Maar je kunt natuurlijk zelf gaan kijken wat er zoal voorkomt. Om te beginnen door de biodiversiteit in je eigen tuin te inventariseren. Daarbij richten we ons op een aantal doelsoorten: huismus, gierzwaluw, merel, egel, eekhoorn, vleermuizen, boomblauwtje, citroenvlinder. Allemaal soorten die het moeilijk hebben.

Maar het is natuurlijk ook interessant om te weten wat er verder nog in jouw tuin zit. Op waarneming.nl hebben we de wijk Venne-Oost als gebied aangemaakt waarneming.nl/locations. Na aanmelden waarneming.nl/accounts/signup, kun je via de tab ‘Waarnemingen’ jouw eigen waarnemingen invoeren.

We zouden het op prijs stellen als je eens per maand jouw waarnemingen doorgeeft.
Zie je iets speciaals, laat het dan ook weten via info@natuurenmilieuheusden.nl. Het zou helemaal mooi zijn als je er ook nog een foto van hebt gemaakt.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richt de NMVH zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Om mee te beginnen richten we ons op de wijk Venne-Oost in Drunen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk bewoners van Venne-Oost mee gaan doen. Als je zin hebt om daar aan mee te werken, laat het dan weten via info@natuurenmilieuheusden.nl; en dat kan ook als je niet in Venne-Oost woont.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.